Byacoacher tillför ny energi till föreningens verksamhet

03.09.2024 kl. 12:35
Med hjälp av Byacoachskolningar får föreningen konkreta verktyg och verksamhetsformer som kan appliceras på föreningens verksamhet. Beroende på tema kan skolningarna behandla aktuella trender.

Känns det som att din förenings vardag rullar på som vanligt från år till år, verksamhetsformen är etablerad och det knappt finns något nytt att lära sig? Även om grunderna för föreningsverksamheten för det mesta är bekanta, erbjuder Byacoachskolningar ytterligare info och expertis för att stöda föreningsverksamheten.

Med hjälp av Byacoachskolningar får föreningen, förutom mer kunskap, konkreta verktyg och verksamhetsformer som kan appliceras på föreningens verksamhet. Beroende på tema kan skolningarna behandla aktuella trender och eventuella förändringar i lagstiftningen som kan ha betydelse för föreningens utveckling.

Byacoacherna kan tillföra nya perspektiv och fräscha idéer till föreningens verksamhet. Byacoachen kan öppna för nya möjligheter och hjälpa föreningen att implementera bättre praxis. Detta kan leda till effektivitet i verksamheten och finna nya lösningar.

Dessutom kan en extern utbildare hjälpa till att identifiera föreningens speciella behov och erbjuda skräddarsydda lösningar för dessa. Detta kan bidra till att öka motivationen och engagemanget hos föreningens medlemmar.

En gemensam skolning kan stärka andan av enighet mellan styrelsemedlemmarna. Att tillsammans fortbilda sig skapar grund för bättre samarbete och en närmare gemenskap. På så sätt kan din förening utvecklas till en ännu starkare aktör.

Mer info finns (på finska) på webbplatsen suomenkylat.fi.

Här nere finns en lista på svenskspråkiga byacoacher som kan kontaktas:

  • Roger Norrgård, Svenska lantbrukssällskapens förbund rf/Svenskfinlands Byar, roger.norrgard@slf.fi (Österbotten och Svenskfinland)
  • Nora Backlund, Svenska lantbrukssällskapens förbund rf/Svenskfinlands Byar, nora.backlund@slf.fi (Österbotten och Svenskfinland)
  • Gunilla Wasström, Leader Pomoväst, gunilla.wasstrom@pomovast.fi (Nyland)
  • Li-Marie Santala, SILMU-byar, Utvecklingsföreningen SILMU rf, li-marie.santala@silmu.info (Östra Nyland)
  • Mikael Gerkman, Nylands Byar rf, Uudenmaan Kylät ry, toimisto@uudenmaankylat.fi (Nyland)
  • Anette Vihanto, Utvecklingsföreningen SILMU rf, anette.vihanto@silmu.info (Mellersta Nyland, Östra Nyland)

Se även Svenskfinlands Byars hemsida för mer info på webbplatsen bya.fi.

Kenneth Sundman
Kommentarer (0)
Skriv siffran 5 med bokstäver: