Tervetuloa!

Svenskfinlands Byar (SFB), entinen Svensk Byaservice, joka perustettiin vuonna 1994 on yhteistyöfoorumi maaseudun kehittämisen ruotsenkielellisessa aluessa suomessa. SFB:n ylläpitäjä on Svenska lantbrukssällskapens förbund.

SFB tekee tiivistä yhteistyötä maakunnalliset kyläyhdistykset ja paikallisten toimintaryhmien kanssa. Pyrimme tukemaan ja auttamaan kylien toiminnassaan. SFB ei ole kattojärjestöä. Me emme pyrittää hallitsemaan kylien toimintaa. Kylä säätää, SFB levittää tietoa ja auttaa kyliä oppia toisiltaan.

SFB vastaa ruotsinkielisen toiminnan Suomen Kylät ry:ssä, jonka toimintaan kuuluu aktivontitominta, koordinointi ja tiedotus. Demokratia ja kansalaisten osallistuminen ovat tärkeitä asioita SFB:lle. Yksi tapa toimia kansalaisten osallistuminen varten on kyläsuunnittelu.

Den finlandssvenska Landsbygdsriksdagen pidetään joka toinen vuosi. Järjestäjänä on SFB ja yhteiskumppani, yleensä alueellinen kyläjärjestö.  Tilaisuuden tarkoituksena on kerätä maaseudun kehittäjiä, kyläaktivisteja, ihmisiä paikallisesta toimintaryhmästä ja järjestöstä keskustelulimaan maaseudun kehittämiseen ja tarjoamaan mahdollisuuksia ajatustenvaihtoon.

On myös mahdollista lukea ajankohtaiset uutiset ja kuulumiset maaseutukehittämistä sivuiltamme bya.fi.

SFB ylläpitää tämä webbipaikka (www.bya.fi). Pyrimme saada ajankohtaista tietoa sivuillamme.