Hitta ditt besöksmål under Öppna Byar!

07.06.2023 kl. 13:00
Lördagen den 10 juni är det dags för årets Öppna Byar. På evenemangsdagen kan du göra en lokal utflykt till byar och delta i olika evenemang.

Öppna Byar är Finlands största publikevenemang med över 600 evenemang i hela landet. På lördag den 10 juni är det dags för årets tillställning. På evenemangsdagen kan du göra en lokal utflykt till byar och delta i olika evenemang. Läs mer i Svenskfinlands Byars pressmeddelande här nere:

Öppna Byar bjuder på över 620 evenemang runt om i landet, hitta ditt besöksmål!

Öppna Byars dag ordnas kommande lördag den 10 juni. Öppna Byar är Finlands största publikevenemang med över 600 evenemang i hela landet. På evenemangsdagen kan du göra en lokal utflykt till byar och delta i olika evenemang! Byarna bjuder bl.a. på musikframträdanden, lokal mat, loppmarknader, hoppborgar, teaterföreställningar, ponnyridning och pannkakor.

Alla evenemang som ordnas under dagen finns på den förnyade avoimetkylat.fi webbplatsen. Med hjälp av kartan kan du bekanta dig med alla händelser och byar som medverkar. Dagen kommer också att synas på sociala medier och du kan hitta evenemang och inläggen med hashtaggarna #ÖppnaByar och #AvoimetKylät.

Den nationella Öppna Byar dagen är ett enkelt sätt att presentera aktiviteter och besöksmål i byar och lyfta fram de underbara byarna. I många byar är detta en viktig tradition och dagen fungerar samtidigt som en sommar öppnare, där man träffas och umgås med byborna.
Öppna Byar ordnas nationellt för nionde gången. Syftet med dagen är att öka byaturismen och samtidigt lyfta fram byarnas mångsidiga aktiviteter. Genom de olika evenemangen kan turister bekanta sig med byn, och samtidigt kan man även locka nya invånare.

Ytterligare information och intervjuförfrågningar:

Österbotten
Frida Lähdesmäki, byaombud Aktion Österbotten
050 441 9126, frida@aktion.fi

Östra Nyland
Li-Marie Santala, byarådgivare SILMU-Byar
040 158 8038, li-marie.santala@silmu.info

Västra och mellersta Nyland
Mikael Gerkman, Nylands Byar
045 834 3758, toimisto@uudenmaankylat.fi

Åboland
Henrik Hausen, ordförande, Egentliga-Finlands Byar
0400 992 699, henhaus@gmail.com

Kenneth Sundman
Kommentarer (0)
Skriv siffran 7 med bokstäver: