Tervetuloa!

Svensk Byaservice (SB) joka perustettiin vuonna 1994 on yhteistyöfoorumi maaseudun kehittämisen ruotsenkielellisessa aluessa suomessa. SB:n ylläpitäjät ovat:

SB tekee tiivistä yhteistyötä maakunnalliset kyläyhdistykset ja paikallisten toimintaryhmien kanssa. Pyrimme tukemaan ja auttamaan kylien toiminnassaan. SB ei ole kattojärjestöä. Me emme pyrittää hallitsemaan kylien toimintaa. Kylä säätää, SB levittää tietoa ja auttaa kyliä oppia toisiltaan.

SB vastaa ruotsinkielisen toiminnan Suomen Kylätoiminta ry:ssä (SYTY), jonka toimintaan kuuluu aktivontitominta, koordinointi ja tiedotus. Demokratia ja kansalaisten osallistuminen ovat tärkeitä asioita SB:lle. Yksi tapa toimia kansalaisten osallistuminen varten on kyläsuunnittelu.

Finlandssvenska Landsbygdsriksdagen pidetään joka toinen vuosi. Järjestäjänä on SB ja yhteiskumppani, yleensä alueellinen kyläjärjestö.  Tilaisuuden tarkoituksena on kerätä maaseudun kehittäjiä, kyläaktivisteja, ihmisiä paikallisesta toimintaryhmästä ja järjestöstä keskustelulimaan maaseudun kehittämiseen ja tarjoamaan mahdollisuuksia ajatustenvaihtoon. Julkaistaan myös Landsbygdsriksdagen-lehti.

Vuodesta 2005 SB julkaista sähköpostilla ruotsienkielinen uutiskirje maaseudun kehittämiseen. Vastaanottimet ovat noin 300, muun muassa yhdistyksiä, järjestöjä, maakuntaliitoja, yliopistoja ja ministeriöitä. Tarkoitus uutiskirjeellä on parantaa tiedon välillä Suomenruotsalaisia maaseudun kehittäjiä.

SB ylläpitää tämä webbipaikka (www.bya.net). Pyrimme saada ajankohtaista tietoa sivuillamme.